fredag 14 november 2014

Veckobrev v. 46

Fikamyset idag blev väldigt lyckat! Vi pratade om volym i samband med uppdelning av diverse bakverk. Ett stort tack till er föräldrar som varit ett gott stöd vid bakningen samt vid inköpen av julklappar i samband med Aktion Julklappen. När vi hade ätit oss mätta gjorde eleverna en Kahoot (låt era barn berätta själva).


Tjej-och killsnack
Vi kommer med start denna vecka sätta igång med tjej-och killsnack. Vi ser behov i klassen av att få prata om kamratskap. Skolsköterskan Jeanette börjar denna vecka med flickorna och Gunnel och Josefin pratar med pojkarna. I övrigt så fortsätter vi med gruppstärkande övningar med hela klassen. För att ytterligare stärka gemenskapen sitter alla tjejer ihop i matsalen och även de killar som vill.


Nätetik
Vi har lyft frågan om hur man beter sig på nätet. Vi har påtalat att det är samma regler som gäller där som i verkliga livet. Detta är en städnigt aktuell fråga och vi uppmanar er därhemma att fortsätta prata om detta.


Inlåsta mobiltelefoner under skoltid
Vi i arbetslaget som arbetar med fyrorna har fattat ett beslut om att alla elever i åk 4 inte ska använda sina mobiler så länge det är skoldag. Vi uppmuntrar till lek och rörelse när det är rast. När lektionerna är slut för dagen får man ha mobilen framme. Under skoldagen ska de vara inlåsta i skåpen.




Studiedag
Fredag 21 november har alla elever på skolan ledigt, då vi lärare har studiedag. Fritids är öppet hela dagen. Var vänlig meddela Fritidsklubben om ditt barn INTE kommer att vara där.


En riktigt skön helg önskas alla av


Josefin och Gunnel





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkomna tillbaka efter sommarlovet 8A

Nedan kommer lite viktig information för er att ta del av samt lite datum som ni ska boka in: Skolstart måndag 20/8 9.00 i D09 (Ta med...