torsdag 26 januari 2017

Engelska

Hej alla.

Efter att ha haft några utvecklingssamtal nu i veckan så har det framkommit av några av er att det finns ett intresse av att öva mer engelska och kanske främst ert uttal. Det bästa sättet är att kontinuerligt öva (tro mig, ta det från någon som vet, mig!). Att endast öva under lektionstid kanske inte alltid räcker!?

Här finns några bra länkar som innehåller både texter, ljudfiler och allmänt bra sidor att öva med på engelska. De flesta behöver att man skapar ett konto men det lär ni klara av!

Oxfordowl

Readtheory
Learning English Teens

Newsela

The Local
(Svenska nyheter av internationellt intresse på engelska)

En annan idé som jag kom på var att man kan använda Quicktime (på datorn) för att tala in i text när man själv pratar engelska. Alltså, ni pratar in i datorn och den skriver! 
Det kan man göra själv (så att ingen annan hör på) och då kan man kolla av om sitt uttal är bra nog så att Quicktime fattar vad man säger.

Ytterligare så kan ni kolla filmer och serier på engelska och ta bort undertexterna på svenska helt, eller så lägger ni till engelska undertexter.

Get what I'm saying?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkomna tillbaka efter sommarlovet 8A

Nedan kommer lite viktig information för er att ta del av samt lite datum som ni ska boka in: Skolstart måndag 20/8 9.00 i D09 (Ta med...