torsdag 9 oktober 2014

Veckobrev v 41

Jubileumsdagen på Runan
Jubileumet i onsdags blev väldigt lyckat! Många hade klätt sig tidsenligt med krusigt hår, grälla färger, benvärmare och stora axlar. Vädret stod oss bi då himlen sprack upp lagom till eftermiddagsaktiviteterna. Alla elever skötte sig utmärkt och verkade nöjda och glada med allt de fått uppleva och göra. Lektionerna på förmiddagen präglades av 1989. Eleverna fick också "gissa läraren" med foton på dem (oss) från 1989. Bilderna sitter uppe ett tag till på en av väggarna i allrummet på Midgård.
Vi avslutade dagen med att äta tårta, tills vi sprack (nästan). Se bilder från dagen här nedanför.


Löss
Vi har fortfarande problem med de små djuren. Vi vill därför uppmana er alla att titta igenom era barns hår. Om det finns löss och ni bekämpar dem, så var noga med att även efteråt kamma igenom håret så att de döda äggen faller av. Annars är risken stor att de börjar gro på nytt.


Mat
Vi har pratat om vikten av att ta lagom mycket mat på tallrikarna till lunchen. Vissa dagar slängs det så mycket mat att det inte räcker till alla elever. Uppmana era barn att ta lite åt gången istället så undviker vi onödigt slöseri.


Klassregler
Vi pratar i klassen om hur vi ska göra skoldagarna så bra som möjligt. Barnen har många bra tankar kring detta. Bl a pratade vi om att vara med dem som är ensamma. Vi kommer att skriva rent våra idéer på en affisch som vi sätter upp i klassrummet.


Påminnelse om närvaro på höstlovet
Vi vill återigen påminna om att anmäla närvaron på höstlovet, som är om ca två veckor (v 44). Vi har också lagt ut senaste rektorsbrevet här på bloggen under fliken Dokument. Läs gärna där!

En trevlig helg önskas ni alla!






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkomna tillbaka efter sommarlovet 8A

Nedan kommer lite viktig information för er att ta del av samt lite datum som ni ska boka in: Skolstart måndag 20/8 9.00 i D09 (Ta med...